Opvoedcoaching in de praktijk

In deze opleiding vind je alles over opvoedcoaching: de achtergronden waarom ouders doen wat ze doen en waarom het regelmatig spaak loopt, de systemische en contextuele invloeden die het gedrag van kind en ouders bepalen en natuurlijk hoe je oplossingsgericht iedere hulpvraag op een eenvoudige manier aanpakt en daarmee perspectief biedt in opvoedsituaties.

Opleiding: Train de trainer - Ik Leer Leren

Help kinderen bij hun leerproblemen als Ik Leer Leren-trainer.

Voortgang

Nog niet gestart

Basisopleiding Kindercoach en Opvoedcoach

De opleiding over kindercoaching en kindgesprekken In deze opleiding vind je alles wat je nodig hebt om kinderen en ouders te coachen. Uitgelegd in tekst en in heldere video's die je steeds opnieuw kunt bekijken zodat je je bijna ongemerkt oefent in de kneepjes van het vak. De opleiding begint met de pedagogiek en de ontwikkelingspsychologie. Je ontdekt alles over hoe gezinnen en familie achtergronden invloed hebben op het functioneren ven het kind en op de opvoeding door de ouders. Om te kunnen coachen heb je vaardigheden nodig en de juiste coachtaal en vragen die ertoe doen. Oefen met deze lesstof zodat je er onbewust bekwaam in wordt. In de lessen over leren, boosheid en angst ontdek je hoe je deze hulpvragen op een praktische manier aanpakt zodat ze tot een oplossingsrichting leiden voor gezinnen. En tot slot gaat het over jou, je grenzen en wie je bent en kunt zijn als coach. Geniet van de opleiding en breng het in praktijk.

Voortgang

Nog niet gestart

Praktische pubercoach opleiding

Pubercoaching is nog een werkgebied waarvoor weinig opleidingen zijn.. Hulpvragen met betrekking tot pubers gaan vaak over gedrag, over school, onderlinge relaties, relaties met ouders en alles wat daarmee te maken heeft, Stap voor stap neemt deze opleiding je mee vanaf het eerste contact tot het afscheid nemen. Je kunt het coachingstraject zo kort of lang maken als je wilt. In deze opleiding leer je hoe je het intakegesprek vormgeeft, hoe je tot de hulpvraag komt, welke interventies je kunt doen, waarom je juist voor de ene interventie kiest en niet voor de andere, hoe je kunt variëren, wat de doelen zijn van de interventies en voor welke hulpvragen ze geschikt zijn, hoe je het traject afrondt en hoe je de borging voor de toekomst vormgeeft. Je rol als coach is een aparte les. Deze opleiding is waardevol voor het begeleiden van kinderen vanaf 10 jaar

Voortgang

Nog niet gestart

Training weerbaar communiceren voor pubers

Weerbaar communiceren, oftewel: Sociaal vaardig leren zijn in moeilijke situaties Dit is een training die anders is dan alle andere trainingen. In deze training vind je materiaal om pubers uit te dagen zelf na te denken en meer gedragsmogelijkheden te krijgen in lastige situaties met anderen. En jij mag dit begeleiden.

Voortgang

Nog niet gestart

Boze kinderen coachen

Boosheid is normaal en boosheid hoort bij het leven. In die zin is het raar dat boosheid met stip op nummer één staat van hulpvragen voor kinderen. Kinderen in deze tijd zijn boos en ouders lijken het steeds lastiger te vinden om daar mee om te gaan en om deze boosheid te hanteren. Kenmerkend voor de hulpvragen zijn de hoeveelheid van de boze buien en de heftigheid die zorgen voor het vragen van hulp. En ouders vragen vaak hulp kort na een boze bui die voor de spreekwoordelijk druppel zorgt. De hulpvragen over boosheid komen dan ook vaak ’s avonds, tijdens het weekend en in de vakanties. Deze opleiding kan je helpen om de enorme diversiteit van boosheid te doorgronden. En het begrijpen van boosheid kan helpen om met veel compassie naar kinderen en ouders te kijken bij het leren omgaan met deze emotie.

Voortgang

Nog niet gestart

Opvoedcoaching: Het oudergesprek

Gesprekken met ouders en vooral het eerste gesprek met ouders zijn cruciaal over hoe succesvol een (coaching)traject gaat verlopen. In het eerste oudergesprek wordt de keus gemaakt of ouders verder willen met een coach of hulpverlener. Welke keuzes maak jij en wat zijn daar de voor- en nadelen van? In deze opleiding komen alle aspecten van het oudergesprek en eerste (intake) gesprek aan de orde. En dat is veel meer dan je dacht.

Voortgang

Nog niet gestart

Opleiding: Kinderen helpen bij angst en faalangst

Kinderen helpen bij angst en faalangst Angst heeft een belangrijke functie en is erg nuttig, omdat het ons beschermt tegen het doen van domme dingen. Het zorgt ervoor dat we letten op veiligheid. Wanneer angst teveel is geworden, is de bescherming doorgeslagen. Hoe kun je kinderen en hun ouders helpen de angst de baas te worden? In deze opleiding ontdek je alles voer angst en vooral hoe je de angst 'in de bek' kijkt en er controle over krijgt. Met vele praktijkvoorbeelden die inspireren

Voortgang

Nog niet gestart

Workshops - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshops Plannen en Uitvoeren, Motivatie Verhogen en Toets en Examen Voorbereiding voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Voortgang

Nog niet gestart

Workshop Motivatie - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshop Motivatie Verhogen voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Voortgang

Nog niet gestart

Workshop Plannen en Uitvoeren - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshop Plannen en Uitvoeren voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Voortgang

Nog niet gestart

Workshop Toets- en Examenvoorbereiding - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshop Toets en Examen Voorbereiding voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Voortgang

Nog niet gestart
Page 1 of 2
Pen